Medicinsk dokumentation


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

är faktiskt rätt roligt. Inte för jag kan speciellt mycket men det är väl därför jag är här antar jag, eller?
 
Vi lär oss att skriva rätt på tangenterna men det är fan omöjligt, visst jag skriver fort på datorn men med detta jävla tangentbordet så är det sjukt svårt... blir nästan lite deprimerad!
 
Men vi får sitta och spela spel för att lära oss hur tangentbordet fungerar, vilka bokstäver man ska skriva med vilka fingrar, lite roligt men det kommer nog bli en utmaning. 
 
I morse pratade vi lite om Lagar och regler, det var inte så längesen jag läste det på gymnasiet så det blir nästan en liten sammanfattning för mig..
 
När jag har fått tillbaka min iphone så kommer in få mer bilder om vad vi håller på med, lovar jag! :)
Nu ska jag lyssna vidare, ikväll får ni ett inlägg vad jag gör när jag inte är i skolan.
 
Kingeling! ;)
 

Terminologi


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

vad precis vad jag hade för lektion igår eftermiddag. Skönt säger jag bara efter en jätte tråkig data lektion. haha!
 
Vi fick lära oss vad olika ord betydde och massa sånt roligt så jag tror att det kan bli massa roliga lektioner ihop med Jessica. Jag skulle egentligen förklara mer vad vi gjorde man jag vet inte hur jag ska förklara mig faktiskt. haha, ni får ursäkta mig för det!
 
Nu ska vi ha medicinsk dokumentation vilket är rätt najs om jag minns rätt sen förra lektionen tidigare i veckan.
Men nu måste jag lyssna och hoppas på att jag fattar vad Yvonne snackar om!
 
Skriver senare i eftermiddag, puss så länge! :)

It fortsättning..


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

fortsättningen på det jag skrev innan.
 
Det vi har gjort idag är mest att vi har diskuterat hur vi ska lägga upp dem här lektionerna framöver. Vi har nu 4 timmar, en gång i veckan i 23 veckor. Och ska jag vara ärlig, så är jag inte taggad någonstans!
Men jag kan hoppas att våran lärare ger oss mycket hemmauppgifter så man i alla fall kan vara hemma och studera, eller i alla fall få börja 45 minuter senare.
 
För just nu går vi från 08:30-16:30.
Fyra timmar IT-Data och sen något annat som inte har dragit i gång än, men det känns förjävligt. Men så är det väl i vuxen livet eller? ;) haha!
 
Nu ska jag faktiskt gå på lunch och hoppas på att eftermiddagen går fortare än vad förmiddagen gjorde!
 
uppdaterar igen innan jag slutar eller när jag har kommit hem. Ett inlägg får ni i alla fall! :)
 
Puuss

IT..?


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

precis vad vi ska lära oss nu. Haha! Jag är lite skeptiskt med det här men det ska nog läsa sig.
Vi får se vad min lärare har att bjuda på. Men ja, jag kan ju alltid skriva lite efter denna lektionen och berätta lite vad vi har gjort, vilket är om ca 4 timmar. Nu får jag väl lyssna lite på vad min lärare Svante har att säga.
 
Skriver sen, puss så länge!

lunch


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

med sjukhusledningen nu då. Det kan bli intressant. Så klassen ska iväg upp till matsalen som finns på sjukhuset. Eftersom vi kommer jobba sen på sjukhuset så ville de träffa oss vilket jag tycker kan bli rätt spännande! haha, men det är ju jag som tycker allt är spännande. ;D Nu hinner jag inte skriva mer för nu går min klass! ;D  
 
puss så länge!

Jag


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

är en nästan helt normal tjej på 19 år i november månad. För ungefär 2 månader sen gick jag ur trean på gymnasiet, vilket innebär att jag fick hoppa på flak och sjunga " jag har tagit studenten, jag har tagit studenten, fyfan vad jag är bra". Så underbart var det faktiskt. Gick ur trean från Hälsa och idrotts linjen!
 
Men innan dess var det dags att söka till högskolan/yrkeshögskolan, vilket var helt nytt för mig och jag visste verkligen inte vad jag ville läsa, ville jag flytta ifrån mina föräldrar och ta massa onödiga lån eller stanna kvar hemma medans jag pluggade? Det var en fråga som jag ställde många gånger till mig själv när jag sökte.
 
Jag sökte olika enstaka kurser men inte något som skulle ta några år. Men så kom mamma hem en eftermiddag och sa att det fanns en utbildning på yrkeshögskolan här i stan som var på två år, det tyckte jag var ganska okej.
 
Det var ju inte direkt de jag hade tänkt mig att plugga när jag var mindre, jag hade ställt in mig på att bli en kvinnlig polis, men så blev de icke. Jag sökte medicinsk sekreterare på Borås yrkeshögskola. Fick besked efter ett par veckor att jag skulle komma och göra antagningsprov. Vilket var stor för mig för de har jag aldrig gjort innan. Sjukt roligt. Men jag skulle inte vilja göra om det, ska jag vara ärlig så fattade jag inte ett skit. Jag hade inga betyg eftersom dem hade jag inte fått innan jag gick ur. Så jag lämnade in mina betyg en vecka senare än vad man egentligen fick.
 
Men de lönade sig, någon vecka senare fick jag besked om att jag kom som 3:dje reserv, som den yngsta av alla 250 sökande så var jag riktigt nöjd. Om jag skulle komma in eller inte, det sket jag i. Jag var nöjd att jag tog mig dit överhuvudtaget.
 
Efter ytterligare ett par dagar/vecka så fick jag besked om att jag hade kommit in på linjen jag sökt, jag var överlycklig att jag skulle få börja plugga, att jag kom in! (jag har aldrig haft lätt med skolan).
 
Den 19 Augusti gick jag på upprop, och jag kände mig extremt liten eftersom jag kom precis från gymnasiet, många av mina klasskamrater är över 21, så jag känner mig väldigt ung.
 
Här sitter jag idag, tillsammans med min klass. Vilket känns skönt, nu har jag två år framför mig med studier vilket är skönt. Många tycker att jag är dum i huvudet att jag pluggar vidare, men nu får jag en bred bas som jag sedan kan jobba vidare på.
 
Det är det här ni kommer få läsa om, även vad jag gör på min fritid.
Nu har jag lunch, men ni får ett inlägg senare sen! :)
 
Puss.

Velar


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

Fram och tillbaka på vilken blogg jag ska ha, men jag tror att jag har valt nu och det får bli den här. Kan ju blogga från mobilen när jag får tillbaka mina älskade iphone som är inne på lagning för andra gången på typ 2½ månad.. hehe..
 
Kommer snart ett inlägg med information om mig och vem jag är för det är väl roligt att veta för er som kommer läsa den sen! Hoppas på att det blir många! :)
 
puss!

Välkommen till min nya blogg!


Yrkeshögskolan, · 0 kommentarer

Mitt första inlägg.